CSM Suceava şi CSS Gura Humorului au terminat turul de campionat

634

Echipele de rugby în 7 sub 15 ani ale Clubului Sportiv Municipal Suceava şi Clubului Sportiv Şcolar din Gura Humorului au încheiat turul Campionatului Naţional pe zona Moldova cu un ultim turneu la Focşani. În primul meci al turneului, echipa CSM Suceava, pregătită de antrenorul Vasile Conache, s-a impus cu 19 – 7 în disputa cu CSŞ Gura Humorului, formaţie antrenată de Andrei Varvaroi, iar în meciul al doilea sucevenii au trecut de gazdele din Focşani cu scorul de 26 – 7. În ultimul meci, CSM-ul a întâlnit liderul din Bârlad, echipă pe care a condus-o cu 10 – 0 la pauză, dar în final a pierdut cu 10 – 15, primind două eseuri în ultimele două faze.

CSŞ Gura Humorului a reuşit să se impună în faţa gazdelor din Focşani cu scorul de 19 – 12, iar în ultimul meci a pierdut cu 5 – 30 în faţa bârlădenilor, echipă pe care a învins-o în turneul de la Gura Humorului, iar mai apoi a făcut egal în etapa de la Suceava.

„E greu să treci de la rugby în 15 la cel în 7, dar copiii s-au adaptat destul de bine şi au crescut de la turneu la turneu. Cu cei din Gura Humorului ne-am împărţit în mod egal victoriile, iar cu Bârladul puteam să câştigăm în acest ultim turneu din tur, asta dacă eram mai atenţi pe final. Pentru a ţine copiii într-o formă sportivă bună ne-am gândit să facem meciuri demonstrative de rugby în 15 în compania colegilor de la CSŞ Gura Humorului, la mai multe şcoli din judeţ ce dispun de terenuri pe iarbă”, a explicat antrenorul sucevean Vasile Conache.

După prima parte a campionatului, Bârladul a terminat pe primul loc, CSM Suceava pe locul doi, CSŞ Gura Humorului pe locul trei, Focşaniul pe patru, în timp ce echipa din Paşcani s-a retras din campionat. Până în primăvară, când va avea loc returul, antrenorii celor două echipe din judeţul nostru aşteaptă regulamentul de promovare în fazele superioare, pentru a afla câte echipe din zona Moldovei vor ajunge la turneul final.

DISTRIBUIȚI