40 de copii de 10 12 ani viitorul rugbiului din Gura Humorului si nu numai Una dintre grupe a obtinut locul I la o competitie nationala

317

Antrenorul humorean Andrei Varvaroi, împreună cu voluntari care sunt alături de el la antrenamente și în deplasări, a început munca de șlefuire de talente pentru viitorul rugbiului humorean și nu numai.

În jur de 40 de copii formează două echipe de la categoria de vârstă U 10 (copii până în 10 ani), respectiv una de U 12, care sunt înscrise în Circuitul Național de Mini-rugby.

Un prim rezultat importat a venit la finele săptămânii trecute, când, la Trofeul Olteniei, la grupa de U 10, CSȘ Gura Humorului a obținut locul I. Aceeași echipă a obținut locul III la prima etapă de campionat, disputată la Constanța.

Micii rugbiști mai au de participat la două turnee, unul care va avea loc la București (și unde copiii vor avea șansa de a participa la meciul de rugby test pentru Cupa Mondială România – SUA), în timp ce ultima etapă va avea loc la Gura Humorului.

”Avem o muncă deloc ușoară, însă este îmbucurător că avem mulți copii care vin la rugby. Cel mai bine stăm la categoria U 10, copii născuți în 2013 și 2014, unde am înscris două echipe pentru a le da șansa mai multora să joace. Prima echipă are rezultate foarte bune, au obținut acest loc I, avem premisele unei generații bune. Mulțumim pentru sprijin voluntarilor și părinților care ne ajută, unii ne și cofinanțează”, a declarat Andrei Varvaroi.

Cei mai mulți tineri rugbiști sunt din Gura Humorului, Capu Codrului, Frasin, Mănăstirea Humorului, Cornu Luncii și Berchișești.

Foarte important, CSȘ Gura Humorului este singura echipă din Regiunea Moldovei care participă la aceste turnee naționale de mini-rugby.

Antrenorul Andrei Varvaroi a ținut să transmită mulțumiri tuturor cel care îl ajută în munca deloc ușoară cu acești copii, de la club, părinți, voluntari colaboratori, precum și Colegiului ”Alexandru cel Bun” Gura Humorului și Școlii ”Bogdan Vodă” Capu Codrului, care pun la dispoziție mijloacele de transport pentru deplasări.

 

 

DISTRIBUIȚI