Medalii nationale pentru sportivii de la CSS Gura Humorului

507

Sportivii secţiei de judo de la Clubul Sportiv Şcolar Gura Humorului au avut o comportare bună la finalele Campionatului Naţional rezervat juniorilor sub 16 ani, întorcându-se acasă cu trei medalii. Pe listele competiţiei naţionale ce a avut loc la Focşani s-au înscris 540 de sportivi care pe parcursul a două zile de concurs au demonstrat că stăpânesc tainele acestei discipline sportive spectaculoase.

Elev al Şcolii Gimnaziale Berchişeşti, sportivul Luis Bulgar Horga a câştigat într-un mod spectaculos patru meciuri şi a pierdut la limită finala categoriei 55 de kilograme, alegându-se cu medalia de argint şi titlul de vicecampion al României. Colegul său de echipă Şerban Leica, elev al Şcolii Gimnaziale Nr. 2 „Petru Comănescu” din Gura Humorului, a câştigat şi el patru meciuri, la categoria 42 de kilograme, dar în final s-a clasat al treilea şi a câştigat astfel medalia de bronz. Foarte aproape de o medalie în competiţia individuală au fost şi Mihai Lorincz, la categoria 42 de kilograme, şi Paraschiva Şincari, la 57 de kilograme, sportivi ce au terminat concursul pe locul cinci, ambii fiind elevi la CSEI „Sfântul Andrei” din Gura Humorului. La aceste naţionale, un plus de satisfacţie a fost adus de cucerirea medaliei de argint pe echipe masculin, din care au făcut parte şi humorenii Luis Bulgar Horga şi Guguluş Luca. Echipa Euroregiunii Nord Est 1A a pierdut finala după o dispută aprigă cu selecţionata Ploieşti-Târgovişte-Piteşti.

„Per ansamblu, sportivii noştri au demonstrat o foarte bună pregătire tehnico-tactică, impunându-se la ippon în confruntările câştigate”, a explicat profesorul Mihai Pascal.

Pentru sportivii secţiei de judo pregătiţi la CSŞ Gura Humorului de profesorii Mihai Pascal şi Mihail Ciocoiu sezonul este foarte încărcat, cu mai multe competiţii, precum finala Campionatului Naţional Şcolar de la Miercurea Ciuc, unde Mihaela Crăciun îşi va apăra titlul la categoria 70 de kilograme, dar şi etapa Euroregiunii Nord Est 1 A la categoria juniorilor sub 15 ani, ce va avea loc astăzi, la Gura Humorului, începând cu ora 10.00, la sala polivalentă a Clubului Sportiv Şcolar.

Sursa: monitorulsv.ro

DISTRIBUIȚI