LPS Suceava şi CSȘ Gura Humorului se pregătesc pentru partea a doua a campionatului

1042

Aflate în perioada de pregătire dintre turul şi returul campionatelor naţionale, echipa de rugby juniori sub 18 ani a Liceului cu Program Sportiv Suceava şi cea sub 17 ani a Clubului Sportiv Școlar din Gura Humorului s-au întâlnit joi, pe terenul sintetic de la LPS, într-un meci de pregătire ce a fost condus la centru de arbitrul Ovidiu Bursuc, fostul jucător al echipei de seniori CSM Suceava. La capătul unui meci destul de spectaculos, gazdele de la LPS, pregătite de Dumitru Livadariu, Codrin Prorociuc şi Marcel Creţuleac s-au impus cu scorul de 6 – 4 la eseuri în faţa juniorilor de la Gura Humorului, pregătiţi de antrenorul Florin Nistor.

„A fost un joc de verificare în care ambele echipe s-au mişcat foarte bine, unul curat, în care jucătorii au jucat cu ambiţie şi dorinţă. Ideea este că se conturează două echipe, Suceava şi Gura Humorului, la juniori sub 18 ani, foarte bune, cu jucători de care cu siguranţă vom mai auzi şi-n viitor. Până la începerea campionatului vom mai disputa meciuri test cu CSȘ Gura Humorului, dar şi cu alte echipe din zonă. La finalul săptămânii viitoare ne dorim să facem un meci de pregătire la Iaşi, cu CSȘ Unirea, iar după să mergem să susţinem echipa României în disputa cu Rusia, mai ales că avem mai mulţi jucători din judeţ ce joacă pentru reprezentativa noastră”, a explicat antrenorul Dumitru Livadariu. De altfel, şi echipa din Gura Humorului intenţionează să meargă pe 27 februarie la Iaşi pentru un meci test, iar mai apoi să meargă la meciul naţionalei, unde va evolua şi fiul antrenorului Florin Nistor, Vlad, dar şi alţi trei jucători ce s-au format la Gura Humorului, căpitanul Mihai Macovei, Viorel Lucaci şi Paul Rusu.

Suceveanul Cristi Sandu se pregăteşte cu naţionala U18 pentru europene

Component al echipei de juniori sub 18 ani a Liceului cu Program Sportiv Suceava, Cristi Sandu, un jucător ce măsoară 1,93 metri, a plecat ieri la cel de-al doilea stagiu de pregătire cu lotul naţional sub 18 ani al României. Jucător în linia a II-a a pachetului de înaintare, Cristi Sandu are toate şansele să participe cu echipa României la Campionatul European de Rugby sub 18 ani, ce va avea loc în luna martie în Portugalia. În acest ultim cantonament, stejăreii vor face două meciuri test în compania echipei sub 20 ani a clubului Steaua Bucureşti şi a celei sub 23 de ani de la CSM Bucureşti.

În meciul cu Gura Humorului, LPS Suceava a început cu un prim 15 format din Gabriel Tăuteanu, Anton Medrihan, Ionuţ Stanciuc, Drăghia, Clim, Papuc, Netbai, Dumitrel Giurcă, Marius Cora, Forin Zimbru, Sebastian Rusu, Andrei Seredenciuc, Amănăloaie şi Alexandru Țârdea, în teren fiind rulaţi şi Jalbă, Ionuţ Cozma, Vasilică Cozma, Reguş, Bârsan, Beldie, Camilar, Mariniuc şi Ionaş.

monitorulsv.ro

DISTRIBUIȚI