CSȘ Gura Humorului a obţinut o victorie clară în disputa cu CSȘ Tecuci

510

Duminică, în etapa a noua din Divizia Naţională de Rugby pentru juniori sub 16 ani – regiunea Moldova, echipa Clubului Sportiv Școlar din Gura Humorului a reuşit să obţină o nouă victorie în faţa propriilor suporteri, pe stadionul Tineretului din oraş. Tinerii rugbişti pregătiţi de antrenorul Andrei Varvaroi au câştigat la scor confruntarea cu CSȘ Tecuci, scor 61 – 5, şi astfel continuă cu succes lupta pentru un loc la turneul semifinal. Începutul de meci a aparţinut oaspeţilor, care au reuşit să-i surprindă pe humoreni şi să marcheze singurele puncte în urma unui eseu, la care au ratat transformarea. Gazdele s-au instalat mai apoi la conducerea jocului şi au dominat din toate punctele de vedere, câştigând în final cu punct bonus ofensiv.

„A fost un meci mai uşor pentru noi în care mă bucur c-am reuşit să rulez toţi jucătorii. Sportivii au respectat planul de joc şi au reuşit să câştige multe baloane de la adversar, mai ales în margini, dar şi-n alte momente ale jocului. În acelaşi timp această partidă a fost o bună oportunitate de a pregăti cât mai bine meciul foarte important de miercuri, de la Focşani, principala contracandidată la locul II, ce duce la turneul final. Mai avem trei partide până la finalul sezonului regulat şi trebuie să câştigăm cel puţin două din ele, pentru a merge la turneul final”, a explicat antrenorul humorean Andrei Varvaroi. La finalul meciului de duminică, preşedinta Fundaţiei Te Aud România, Gabriela Popescu, i-a premiat cu materiale sportive pe tinerii rugbişti de la CSȘ Gura Humorului ce au reuşit să câştige titlul de campioni naţionali ai României la naţionalele sub 15 ani, tineri născuţi în anii 2002 – 2003. În total au fost recompensaţi un număr de 27 de sportivi care pe parcursul sezonului au făcut parte din lotul echipei humorene, 10 dintre ei evoluând şi-n echipa sub 16 ani.

CSȘ Gura Humorului a început meciul cu Tecuci cu un prim XV format din sportivivii: Bârsan, Vasilovici, Țurcanu, Cojocariu, Buhăiescu, Cătună, Rusu, Florişteanu, Pojar, Conache, Nichitean, Barău, Antonesi, C. Daraban şi Belţic, iar pe parcurs au mai intrat M. Daraban, Bivol, Sidou, Limbosu, Olari, Turcu şi Rogojină.

În celălalt meci al etapei, LPS Focşani a cedat pe teren propriu în disputa cu CSȘ Bârlad cu scorul de 10 – 40.

Clasament seria Moldova

1. CSS Bârlad                        9       9       0       0       332   30     8pb   44pct
2. CSS Gura Humorului        9       5       0       4       144   155   4       24
3. LPS Focşani             9       4       0       5       213   146   5       21
4. CSS Tecuci                        9       0       0       9       15     373   0       -1

 

Sursa foto + text: monitorulsv.ro

DISTRIBUIȚI