CSŞ Gura Humorului s-a calificat în finala Campionatului Naţional pentru juniori sub 16 ani

353

Secţia de rugby a Clubului Sportiv Şcolar din Gura Humorului continuă să reprezinte cu succes judeţul Suceava în competiţiile naţionale de rugby pentru juniori. Astfel, acum o săptămână şi ceva, echipa de juniori sub 15 ani pregătită de Andrei Varvaroi, antrenor ce a fost ajutat de Mihai Coca şi Ştefăniţă Rusu, a reuşit să câştige medalia de bronz, după o finală mică pe care a câştigat-o la Paşcani cu scorul de 38 – 12 în disputa cu CSŞ Unirea Iaşi. Duminică, pe stadionul Tineretului din Gura Humorului s-au disputat semifinalele Campionatului Naţional pentru juniorii sub 16 ani în care s-au întâlnit primele două clasate din zonele Moldovei şi Munteniei. Clasată pe locul I în Moldova, echipa humoreană a evoluat în compania formaţiei de pe locul II din Muntenia, CSM Bucureşti, şi s-a impus cu scorul de 20 – 15, calificându-se astfel în finala competiţiei.

Humorenii au început bine acest meci şi au marcat un eseu prin Mihnea Barău, transformarea fiind fructificată de Ciprian Nichitean, 7 – 0 fiind şi scorul la pauză. În partea a doua, gazdele au dus scorul la 10 – 0 după o lovitură de pedeapsă executată la beţe de Alin Conache. Bucureştenii au reuşit şi ei un eseu, dar au ratat transformarea, iar elevii lui Andrei Varvaroi şi-au mărit avantajul cu un eseu la centru al lui Robert Cioltan şi o transformare reuşită a lui Alin Conache, cel ce ulterior a încercat un drop-gol şi mai apoi a mai adus trei puncte dintr-o nouă lovitură de pedeapsă, scor 20 – 5. În ultimele cinci minute, pe fondul mai multor schimbări în tabăra humoreană, dar şi al unei relaxări premature, CSM Bucureşti a reuşit pe contraatac să puncteze prin două eseuri, dar a ratat transformările şi meciul s-a încheiat cu scorul de 20 – 15. În cealaltă semifinală, CSŞ Bârlad a reuşit să se impună la limită, scor 16 – 15, în disputa cu CSŞ Şoimii Triumf Bucureşti.

 

Duminică, humorenii vor juca finala mare pe teren propriu, cu CSŞ Bârlad

La finalul acestei săptămâni, duminică, echipa CSŞ Gura Humorului va juca finala pentru aurul naţional pe stadionul Tineretului din localitate, cu CSŞ Bârlad. Elevii lui Andrei Varvaroi au şansa de a câştiga pentru al doilea an consecutiv titlul de campioni ai României, după ce anul trecut au luat aurul la juniorii sub 15 ani.

„Cu siguranţă finala va fi una strânsă şi intensă. În campionat am câştigat ambele meciuri cu Bârladul, dar acum va fi altceva, deoarece jucătorii se vor mobiliza mult mai bine şi cu siguranţă va fi un meci spectaculos. Este îmbucurător faptul că-n finala mare sunt două echipe din Moldova, şi asta arată că aici se face rugby de calitate, chiar dacă investiţiile şi interesul pentru juniori este scăzut. Aşteptăm cât mai mulţi suporteri în tribune să ne susţină şi sper să câştigăm un nou titlu naţional”, a explicat antrenorul humorenilor, Andrei Varvaroi. Finala mică, dintre CSM Bucureşti şi CSŞ Şoimii Triumf Bucureşti, trebuia să se dispute tot la Gura Humorului, dar la solicitarea celor două echipe se va disputa în Capitală.

CSŞ Gura Humorului a început semifinala cu CSM Bucureşti cu un prim XV format din sportivii: Vlad Ţurcanu, Sebastian Vasilovici (căpitan), Răzvan Bârsan, Alexandru Buhăiescu, Andrei Floriştean, Alex Limbosu, Adrian Cojocariu, Ilie Cătună, Laurenţiu Pojar, Alin Conache, Claudiu Cuciureanu, Ciprian Nichitean, Robert Cioltan, Mihnea Barău şi Alexandru Bandol, pe parcursul partidei intrând în teren şi Petru Prislopan, Robert Florea, Leonard Gavriliu, Gabriel Bivol, Mihăiţă Daraban, Ionuţ Antonesei, Ştefan Ajităriţei şi Robert Semirea.

 

Sursa foto + text: monitorulsv.ro

DISTRIBUIȚI