Gura Humorului a găzduit al doilea turneu din Campionatul Naţional de Minirugby

529

Vineri, sâmbătă şi duminică, oraşul Gura Humorului a fost gazda turneului cu numărul II din Campionatul Naţional de Minirugby, o competiţie organizată special de Federaţia Română de Rugby pentru cei mai mici dintre practicanţii acestui sport ce nu aveau o competiţie naţională, copii sub 8, 10 şi 12 ani. La turneul de la Gura Humorului au participat un număr de 24 de echipe din ţară, judeţul Suceava fiind reprezentat de micii rugbişti de la Clubul Sportiv Municipal Suceava, pregătiţi de antrenorul Vasile Conache şi cei de la gazde, Clubul Sportiv Şcolar din Gura Humorului, pregătiţi de antrenorii Andrei Varvaroi şi Florin Nistor. Pentru prima dată la un turneu din Campionatul Naţional de Minirugby, organizatorii de la Gura Humorului au reuşit să mărească numărul de meciuri, astfel că fiecare echipă a avut cel puţin şase meciuri de disputat şi asta deoarece s-a reuşit împărţirea stadionului Tineretului în şase mini terenuri, câte două la fiecare categorie de vârstă. La fiecare categorie de vârstă au fost câte opt echipe, împărţite în câte două grupe, în prima zi a competiţiei jucându-se toate meciurile din prima fază a competiţiei. Ieri, în a doua fază, primele două clasate au jucat în sistem play-off şi locurile 3 şi 4 în play-off, la final stabilindu-se şi podiumurile etapei.

 

CSŞ Gura Humorului a reuşit să ocupe locul II la copii sub 12 ani, iar CSM Suceava aceeaşi poziţie la U8

După un loc III câştigat în primul turneu, la Constanţa, echipa sub 12 ani de la CSŞ Gura Humorului, pregătită de antrenorul Florin Nistor a reuşit să-şi îmbunătăţească performanţa şi s-a clasat a doua după turneul de pe teren propriu. Humorenii au câştigat primul meci din grupă, 45 – 0 cu CS Warriors Timişoara, dar au pierdut mai apoi cu câştigătoarea de la Constanţa, Şoimii Bucureşti, scor 5 – 20, iar în ultimul meci au trecut de CSM Suceava cu 25 – 0. În play-off, humorenii au pierdut din nou în faţa Şoimilor Bucureşti, dar s-au impus în întâlnirile cu CS Victoria Cumpăna şi RC Cristian, câştigând astfel medalia de argint a acestei etape. La copiii sub 8 ani, humorenii pregătiţi de Andrei Varvaroi au pierdut toate meciurile din grupă, iar în a doua zi s-au impus în două din cele trei meciuri jucate, terminând turneul pe locul VI. Humorenii au avut şi echipă la U10, dar au făcut doar câteva meciuri de pregătire în afara turneului.

Faţă de primul turneu, cei mai mici dintre rugbiştii de la CSM Suceava, copiii sub 8 ani pregătiţi de antrenorul Vasile Conache au avut o evoluţie mult mai bună şi s-au clasat în final pe poziţia a doua a podiumului. Sucevenii au pierdut doar două din cele şase partide, ambele în faţa câştigătoarei turneului, CSM Sibiu. CSM Suceava a participat şi la celelalte două categorii de vârstă, ocupând locul şase la U10 şi locul 8 la U12, la ultima participând ca şi la primul turneu cu copii mai mici, majoritatea fiind sub 10 ani.

„Mă bucur că terenul de pe stadion ne-a permis să facem pentru prima dată câte două suprafeţe de joc la fiecare categorie de vârstă şi astfel s-au jucat concomitent mai multe partide. Astfel fiecare echipă a jucat câte şase meciuri şi cred că este un câştig pentru toţii copiii şi mă gândesc la cei care au avut un drum foarte lung, de la Timişoara sau Constanţa. Mă bucur că vremea a ţinut cu noi, deşi era anunţat cod galben la ploi şi că am terminat turneul fără accidentări. Toţi participanţii au avut intrare liberă la ştrandul de la Complexul Ariniş, dar şi la telescaunul de la Pârtia Şoimul, oferită de Primăria oraşului Gura Humorului”, a declarat antrenorul şi directorul CSŞ Gura Humorului, Andrei Varvaroi.

Turneul doi a fost organizat de Clubul Sportiv Şcolar din Gura Humorului, sub coordonarea Direcţiei de Dezvoltare din cadrul Federaţiei Române de Rugby, partenerii evenimentului fiind Fundaţia Te Aud România, Primăria Gura Humorului şi Fancy Lounge Cafe Gura Humorului.

După turneul de la Gura Humorului mai sunt programate alte două turnee, la Timişoara şi Bucureşti, la ultimul făcându-se şi clasamentele finale ce vor stabili medaliatele naţionale.

 

Sursa foto + text: monitorulsv.ro

DISTRIBUIȚI