Rugbyiștii de la CSŞ Gura Humorului și-au primit oficial medaliile de campioni naționali

556

Pe lângă distincțiile oferite de Federația Română de Rugby, trupa antrenată de Andrei Varvaroi va primi din partea Primăriei Gura Humorului o excursie de trei zile într-o destinație la alegere. CSŞ Gura Humorului a câștigat al treilea titlu național cu echipa de juniori la finalul unui sezon 2018/2019 cu victorii pe linie. “Ideea era să evoluăm, ca acești copii să nu se piardă și să se regăsească la nivel de seniori când termină junioratul. Vreau să-i felicit pentru performanță și să le transmit că a fi campion național nu înseamnă a fi un bun sportiv, înseamnă a fi un bun om în societate” a transmis Andrei Varvaroi.

.Rugbyiștii de CSŞ Gura Humorului și-au primit sâmbătă, în mod oficial, tricourile și medaliile de campioni naționali la categoria de vârstă sub 17 ani. Acesta este cel de-al treilea titlu național consecutiv cucerit de formația antrenată de Andrei Varvaroi, după cele din 2017 și 2018.

Invitat la festivitatea de premiere de pe stadionul Tineretului, primarul Marius Ursaciuc i-a lăudat primul pe rugbyștii humoreni, cărora municipalitatea locală le va oferi o excursie de trei zile la o destinație la alegere. “Este o generație de excepție, cu sportivi de excepție și antrenori de excepție. Înafară de a mă înclina în fața performanțelor lor, mai mult nu pot să fac”, a spus primarul orașului Gura Humorului.

“Nu ne propunem să formăm doar sportivi. Vrem să formăm oameni cu caracter. Sper ca acești copii vor ajunge peste 15 ani la naționala României. În vara anului trecut am înființat RC Gura Humorului, care se vrea o continuitate a CSŞ Gura Humorului. Asta pentru că odată ce acești copii termină junioratul, le era foarte greu să-și continue cariera sportivă” a spus reprezentanta Te Aud România, Gabriela Popescu.

“Am reușit pentru al treilea an consecutiv să ieșim campioni naționali. Şi asta cu trei etape înainte de finalul sezonului și cu victorii pe linie, ceea ce este un lucru extraordinar. Atunci când gândeam că o să fie un an de tranziție, atunci băieții s-au mobilizat. Ideea era să evoluăm, ca acești copii să nu se piardă și să se regăsească la nivel de seniori când termină junioratul. Noi punem școala pe primul loc, apoi activitatea rugbystică. Mă bucură că nu s-au pierdut jucători. Regăsim aceiași jucători care îi aveam aici de la 15 ani. Vreau să-i felicit pentru performanță și să le transmit că a fi campion național nu înseamnă a fi un bun sportiv, înseamnă a fi un bun om în societate. Cred că putem continua această muncă până la vârsta de 19 ani, apoi să facem tranziția la echipa de seniori, căreia să-i influențeze parcursul” a adăugat antrenorul echipei CSŞ Gura Humorului, Andrei Varvaroi.

Cinci dintre juniorii suceveni pleacă în Noua Zeelandă

În parteneriat cu Fundația Te Aud România, cinci dintre componenți echi­pei de juniori under-17 de la CSŞ Gura Humorului, Robert Cioltan, Alexandru Bandol, Alin Conache, Alexandru Gîrdea și Ciprian Ni­chitean vor pleca peste o lună în No­ua Zeelandă, unde au primit gratuit o bursă sportivă de pregătire la cea mai mare academie de rugby din lume.

CSŞ Gura Humorului a mizat în ultimul sezon al Campionatului Na­țio­nal de rugby pentru juniorii sub 17 ani pe următorul lot de jucători: Ştefan Ajităriței, Ioan Antonesi, Alexandru Nicolae Bandol, Mihnea Alexandru Barău, Ionuț Răzvan Bârsan, Gabriel Bivol, Alexandru Vasile Buhăescu, Ilie Marian Cătună, Dumitru Robert Cioltan, Adrian Ionuț Cojocariu, Alin Conache, Claudiu Vasile Cuciureanu, Mihai Cristian Daraban, Marian Adrian Floriștean, Alexandru Gîrdea, Ionuț Alex Limbosu, Andrei Mureșan, Ciprian Ioan Nichitean, Laurențiu Pojar, Vlăduț Iulian Sidău, Alexandru Tucalic, Vlăduț Țurcanu, Alexandru Ursache, Mircea Ursache, Sebas­tian Vasilovici, Ale­xandru George Davidoiu și Irinel Sebastian Legean.

Seniori au ocupat locul 5 la prima participare în DNS

La festivitatea de sâmbătă au fost premiați și seniorii de la RC Gura Humorului, care au ocupat locul 5 la prima lor participare în Divizia ­Nați­o­­nală de rugby. S-au acordat și șase plachete individuale după cum ur­mează: Alex Vaman – cel mai tehnic jucător, Lucian Zup – cel mai popular jucător, Sergiu Michiduță – jucătorul cu cele mai multe minute jucate, Cătalin Deliu – jucătorul sezonului, Ştefăniță Rusu – cel mai implicat manager, Andrei Varvaroi – cel mai implicat antrenor.

“Fără îndoială, anul 2018 va rămâne scris în istoria orașului Gura Humo­rului, întrucât el con­semnează înființarea acestei organizații sportive. Este un vis îndeplinit, acela de avea o echipă de seniori la noi acasă. A trebuit să aștept 23 de ani pentru a avea șansa să joc acolo unde mi-am dorit cel mai mult: acasă. Mai mult, am impresia că această echipă a dezamorțit și orașul nostru, dovadă fiind numărul mare de spectatori de la meciurile de acasă. Suntem un club mic într-un oraș mic, cu resurse limitate, dar totuși am reușit să ne depășim condiția și să fim una dintre revelațiile campionatului. Sezonul extraordinar reușit la prima noastră participare în DNS ne face mândri de munca noastră, dar în același timp creează așteptări mai mari pe viitor de la sportivi, suporteri și fără îndoială de la sponsori”, a fost mesajul managerului Ştefăniță Rusu, care a mulțumit pentru sprijin parte­nerilor: Te Aud România, DHL Expres România, BCR România, Fun­dația TAR, CSŞ Gura Humorului, Primăria Gura Humorului, domnului George Straton, Raitar, CMB Buco­vina și Albertemma. 

Sursa foto + text: obiectivdesuceava.ro

DISTRIBUIȚI